NIEUWSOVERZICHT

Bouwvervoer

Ook de Bouwvervoer auto’s worden steeds mooier. Dit is een Scania met lichtgewicht KHC kraan op een Pacton oplegger. Vanzelfsprekend weer een vooruitstrevend voertuig met veel veiligheidsopties zoals een antislipvloer, online bandenspanningscontrole, cornereye camera’s en gazen zijschotten voor een goed zicht tijdens het laden en lossen.   

DYCORE

Voor onze opdrachtgever Dycore zijn er 2 mooie trucks voorzien van een nieuwe Dycore uitstraling. Het is een vertrouwd beeld in een nieuw herkendbaar en fris jasje.

MAKZ

Ook voor Makz zijn er 2 mooie en opvallende combinatie ingezet. Het zijn lichtgewicht combinaties waarmee in Nederland moeiteloos 35 ton kalkzandsteen geladen mag worden en in Belgie 28 ton. 
Met de nieuwe camera opties is het zicht rondom goed en kan met alle nieuwe ontwikkelingen veilig vervoerd worden. 

Verdiende vrije tijd

"Ut is niet mir te doen, ik goy mee pensioen” met deze slogan nemen zijn collega’s afscheid van Ad Vermeer. Niet echt helemaal want Ad wil nog graag 2 dagen invallen voor zijn collega’s uit Oisterwijk. 
Wij bedanken Ad voor zijn inspanning en soms ook duidelijke inbreng :) Ad vond het leuk dat hij zijn carriere met een nieuwe en fijne auto kon afsluiten, hij zal de auto missen. 

Geniet van je vrijetijd en blijf nog lang gezond!

Veilig met banden management

Banden zijn belangrijk voor een grotere veiligheid en een lager brandstofverbruik. Direct bij de invoering van de proactive solution van Goodyear zijn wij gestart met een uitvoerige test. Gedurende deze test van meer dan een jaar zijn met deze TPMS oplossing 30 gevaarlijke klapbanden voorkomen. En wij hebben de voertuigen met een lagere bandenspanning direct weer op de juiste spanning kunnen brengen zodat een grotere slijtage voorkomen is.
De uitkomsten zijn voor ons zo positief dat wij al onze opleggers gaan voorzien van dit actieve bandencontrole systeem.

Proactive solutions

Lichtgewicht

Voor de vervanging en uitbreiding in 2019 zijn nogmaals met 20 Scania’s gekocht. De auto’s zijn licht in gewicht en zuinig met brandstof. Er is voor veel extra veiligheids- en comfort verhogende opties gekozen. Ook is er voor de chauffeur een 360 graden zicht gerealisieerd waarbij hij ook op rotondes het langzame verkeer altijd kan zien. 

De trucks worden gecombineeerd met de 3e generatie lichtgewicht oplegger. Hierbij zijn voordelen van de eerdere lichtgewicht voertuigen gecombineerd tot een breder inzetgebied. Voor onze opdrachtgevers is de MKI waarde aantoonbaar lager. 

Meer info

STELCON LEGGEN

1600 stelconplaten zijn rechtstreeks vanaf de vrachtwagen met vacuum in het werk gelegd. 

KEERWANDEN STELLEN

Deze lange wand is direct vanaf de vrachtwagen in het werk gesteld. De wanden zijn 4 meter hoog.

NIEUW MATERIAAL

Voor 2017 zijn er 20 nieuwe Volvo trucks besteld. De ervaringen met deze trucks zijn goed omdat ze erg zuinig zijn en voor de chauffeurs erg compleet uitgerust.

NIEUWE BEDRIJFSKLEDING LIJN

Voor onze bedrijfskleding is gekozen voor hoge zichtbaarheid. Hiermee zijn onze medewerkers ook onderweg goed zichtbaar en voldoen op de laad- en losloacties aan de verplichte persoonlijke beschermings middelen. 

PLANNING

Het gebeurt niet vaak dat de volledige transportplanning bij elkaar is. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om met de nieuwe bedrijfskleding ook de planning veiliger te maken. 

OUD NIEUWS

Ons bedrijf heeft veel ervaring met het vervoer van bouwmaterialen. In 1920 was het vooral zand en grind maar al snel kwamen daar betontegels en platen bij. In de loop van de jaren zijn daar steeds meer soorten bouwproducten bijgekomen waarbij het nu een breed assortiment is dat elkaar goed aanvuld tot een goede bezetting van ons wagenpark. 

LICHTGEWICHT VAN 15TON

De ontwikkelingen stoppen niet en na ons eerste lichtgewicht voertuig is er nu een vernieuwde versie. Nog steeds weegt het voertuig compleet met oplegger en kraan in totaal 15ton, maar de uitvoering is nu zo standaard dat het overgrote deel van onze werkzaamheden met dit voertuig uitgevoerd kan worden. En dat betekend nog steeds dat wij per rit 5.000kg meer lading  vervoeren dan een standaard voertuig!

UITSCHUIF BINNENLADER

De prefab naar de bouwplaats neemt toe en deze elementen worden steeds hoger en langer omdat dit een besparing geeft van zowel de productiekosten als de montagekosten.
Daarom is een van de nieuwe binnenladers een uitschuif binnenlader geworden. Met deze trendsetter kunnen wij onze klanten weer beter bedienen. Elementen van 4.00 x 13.00 meter kunnen nu zonder exceptionele kosten naar de bouwplaats vervoerd worden. 

RBC PROMO

Een reductie van CO2 is belangrijk. Met ons Light Concept vervoeren wij per rit meer lading en door de verschillende effectieve opties besparen wij veel brandstof. Hierdoor verlagen wij het CO2 verbruik tot wel 20%. Wilt u weten of dit ook voor uw transporten haalbaar is? Neem dan contact met ons op.

RECLAME

Voor Multi Beton is een binnenlader voorzien van reclame. De grote opvallende vlakken van de binnenlader zijn in hoog contrast voorzien van MBS en Multibeton reclame. Ook deze auto is elke dag een opvallende verschijning

RECLAME

Regelmatig komt er in onze bedrijf een auto met mooie reclame voorbij. Zo ook deze Van Breugel auto die voor BIA beton rijdt. Voorheen werden er opklapbare bordjes gebruikt en nu is een auto volledig benut voor aansprekende reclame. U zult hem onderweg tegenkomen want het is een opvallende verschijning.

50 JAAR DIENSTVERBAND

Op 1 juli 2015 is Jaap van Nieuwenhuizen 50 jaar bij ons bedrijf in dienst. In 1965 starte hij zijn werkzaamheden vanuit het woonhuis van de familie Ruijsch en vanaf die tijd heeft hij veel grote veranderingen meegemaakt. Beginnend met een handgeschreven administratie tot het huidige volledig geautomatiseerde proces. Alleen met flexibiliteit en plezier in je werk kun je deze grote presatie realiseren. Op de foto staat Jaap met zijn gezin voor een nieuwe auto. Wij bedanken Jaap voor zijn 50 jaar trouwe inzet voor ons bedrijf.

OVERNAME VAN BREUGEL OISTERWIJK

Op 1 april 2015 hebben wij Van Breugel Oisterwijk BV overgenomen. Naast een forse schaalvergroting draagt deze ontwikkeling ook absoluut bij aan betere toekomstperspectieven voor het personeel en de klanten. Met de overname gaan geen banen verloren en Van Breugel gaat onder dezelfde naam, op dezelfde locatie en met de bestaande medewerkers door. Ad van Breugel licht toe: Van Breugel Oisterwijk BV is al vele jaren uw vertrouwde logistieke partner en dat blijft zo. Maar er is geen opvolging in de familie om de continuiteit te borgen en daarom zijn de aandelen overgedragen. Er ontstaat een sterk team dat uitdagingen niet uit de weg zal gaan. 
De overname past in RBC haar strategie het bouwmaterialen vervoer met autolaadkraan te versterken. Van Breugel Oisterwijk BV is een mooi bedrijf met een rijke historie en er zijn veel overeenkomsten met onze bedrijven. Met in totaal 90 vrachtwagens voor de bouw kunnen wij nog beter aan de vraag van onze opdrachtgevers voldoen en de service verhogen.

HULPMIDDELEN CHAUFFEURS

Alle systemen om veilig en zuinig te rijden zijn in de nieuwe auto’s ingebouwd. Met behulp van GPS herkent de auto de routes. De auto weet wanneer de heuvel stopt en zal voor het bereiken van de top al minder brandstof geven. Wel wennen voor de chauffeurs, maar met de goede training kunnen de chauffeurs de auto’s optimaal benutten. Brandstofbesparingen van 10% zijn al behaald door de chauffeurs die actief gebruik maken van de systemen. Veilig zijn de auto’s ook met onder andere een automatische noodstop. Ziet de chauffeur een gevaarlijke situatie te laat dan zal de auto zelfstandig een noodstop maken. 

WAAROM STUREN ONZE LICHTGEWICHT OPLEGGERS ZO KORT

Moeilijk bereikbare losplaatsen zijn voor onze lichtgewicht voertuigen vaak wel toegankelijk. Dit komt omdat de oplegger-assen onafhankelijk van de truck kunnen sturen. Onze leverancier heeft hier een mooie demonstratie film van gemaakt.