Nieuws en aanvullende informatie
over Bouwvervoer

HVO100

De homebase van Bouwvervoer wordt gevuld met HVO100. Deze renewable diesel wordt gemaakt van plantaardige bestanddelen en de CO2 emissie van deze brandstof is 90% lager. De totale bedrijfsemissie daalt hierdoor van 90 maar 60 gram CO2 per ton/km, gemeten volgens de nieuwe EN 16258 norm. 

MBI%20compleet.jpeg

Nieuwe vrachtwagens

Inmiddels is een groot gedeelte van het wagenpark vernieuwd door de generatie zuinige trucks. Op deze regenachtige dag is Ben gelukkig met zijn nieuwe auto. De trucks zijn super comfortabel met rondom luchtvering, stand airco en een heerlijke adaptieve cruise-control. Natuurlijk is het Bouwvervoer veiligheidspakket standaard. 

MBI%20compleet.jpeg

Veiliger met open zijschotten

Voor veilig transport is 360 graden zicht rondom de auto belangrijk. Camera’s geven goed zicht vanuit de cabine. Maar ook als de chauffeur lading naast de auto lost, is goed zicht belangrijk. Het gebeurt regelmatig dat er iemand langs de auto’s loopt en ongemerkt onder de lading komt. Bij de open zijschotten van Bouwvervoer houdt de chauffeur wel goed zicht naast de auto.

Vrachtwagens is de huisstijl van onze opdrachtgevers

Bij een groot ladingpakket komt het regelmatig voor de Bouwvervoer een auto in de bedrijfskleuren van onze opdrachtgever zet. Dit zijn vaak mooie auto’s die opvallend onderweg zijn. 

Makz%20scania%20Henk%20Broeders.jpegDycore%20met%20Johan%20beladenMeteoor%2016Svk%20auto%20voor%20pandAdrie%20de%20Werd.jpegSVI%20auto%20Edwin%20Turk

R30 zware lichtgewicht

Voor het stellen van keerwanden is een nieuwe zware kraan ingezet. De R30 stelt keerwanden tot 8 ton. De oplegger is erg laag zodat wanden tot 265cm rechtop vervoerd worden.

R30%20 %201.jpeg

Sinds 1920

1 november 2020 bestond ons bedrijf 100 jaar. Door het corona virus hebben wij dit jubileum niet kunnen vieren. Op micro niveau heeft de huidige directie de vorige generaties bedankt voor het opbouwen van ons mooie bedrijf. 

Lees meer...
veilig%20werk%20zijschotten

R10 lichtgewicht kraanwagen

De R10 kraanwagens hebben een laag eigen gewicht van 16 ton en zijn erg zuinig met brandstof. Verder is er voor veel extra veiligheids- en comfort verhogende opties gekozen. Ook is er voor de chauffeur een 360 graden zicht gerealiseerd waarbij hij ook op rotondes het langzame verkeer altijd kan zien. 

Bouwvervoer%20scania%20pacton%20kopie

Veilig met banden management

Banden zijn belangrijk voor een grotere veiligheid en een lager brandstofverbruik. Met proactive solution van Goodyear worden jaarlijks 30 gevaarlijke klapbanden voorkomen. En met de juiste bandenspanning verbruiken we minder brandstof.

TMPS%20dashboard%20Bouwvervoer

LNG trucks

Bij de lichtgewicht Bouwvervoer auto's is de CO2 emissie al lager dan de landelijke norm en bij het LNG voertuig is dit aanvullend 10 tot 15% lager.  BioLNG komt steeds meer beschikbaar en daarmee wordt de CO2 reductie nogmaals 60% lager.

MBI%20compleet.jpeg

Volgende generatie

In een familiebedrijf is er naast de vorige generatie vaak alweer een volgende generatie. Met veel interesse en kwaliteit beweegt Bouwvervoer verder. 

MBI%20auto%20lost%20stenen%20v2

Bedrijfskleding

De Bouwvervoerders zijn in het nieuw! De kledinglijn is vernieuwd en aangepast aan de nieuwe veiligheidsnormen. Mascot levert de high-vis kleding in zomer en winterlijn.

MBI%20auto%20lost%20stenen%20v2

Velopa

Voor Velopa zijn er 2 combinaties voorzien van mooie reclame. Deze nieuwe uitstraling past bij de huidige ontwikkelingen. Met duurzame en mooie producten voor de inrichting van de openbare buitenruimte maakt Velopa het leven buiten aangenamer en stimuleert beweging. 

Velopa%20reclame%20voorzijde.jpeg

Dycore

Voor Dycore zijn er 2 trucks voorzien van de vertrouwde reclame in een nieuw herkenbaar en fris jasje.

Dycore%20met%20Johan%20beladen

Makz

Ook voor Makz rijden mooie opvallende rode combinatie. Het zijn lichtgewicht combinaties waarmee moeiteloos 35 ton geladen mag worden.

Makz%20Henk%20Broedersv2

MBI

Met deze vrachtwagen is de nieuwe MBI uitstraling ook onderweg goed zichtbaar. 

scania%20met%20KHCv2

Stelcon leggen

1600 stelconplaten zijn rechtstreeks vanaf de vrachtwagen met een vacuum unit in het werk gelegd.

Stellen%20platen%20StOedenrode

Keerwanden stellen

Deze lange wand is direct vanaf de vrachtwagen in het werk gesteld. De wanden zijn 4 meter hoog.

Stellen%20keerwanden

Lichtgewicht van 16ton

De ontwikkelingen stoppen niet en na ons eerste lichtgewicht voertuig is er nu een vernieuwde versie. Nog steeds weegt het voertuig compleet met oplegger en kraan in totaal 16 ton, maar de uitvoering is nu zo standaard dat het overgrote deel van onze werkzaamheden met dit voertuig uitgevoerd kan worden. En dat betekent nog steeds dat wij per rit 5.000kg meer lading vervoeren dan een standaard voertuig!

duurzaambouwvoertuig%20aanpassingen

Uitschuif binnenlader

De prefab naar de bouwplaats neemt toe en deze elementen worden steeds hoger en langer omdat dit een besparing geeft van zowel de productiekosten als de montagekosten.
Daarom is een van de nieuwe binnenladers een uitschuif binnenlader geworden. Met deze trendsetter kunnen wij onze klanten weer beter bedienen. Elementen van 4.00 x 13.00 meter kunnen nu zonder exceptionele kosten naar de bouwplaats vervoerd worden. 

Binnenlader%20uitschuif

Bedrijfsfilm

Een reductie van CO2 is belangrijk. Met ons Light Concept vervoeren wij per rit meer lading en door de verschillende effectieve opties besparen wij veel brandstof. Hierdoor verlagen wij het CO2 verbruik tot wel 20%. Wilt u weten of dit ook voor uw transporten haalbaar is? Neem dan contact met ons op.

Hulpmiddelen chauffeurs

Alle systemen om veilig en zuinig te rijden zijn in de nieuwe auto’s ingebouwd. Met behulp van GPS herkent de auto de routes. De auto weet wanneer de heuvel stopt en zal voor het bereiken van de top al minder brandstof geven. Wel wennen voor de chauffeurs, maar met de goede training kunnen de chauffeurs de auto’s optimaal benutten. Brandstofbesparingen van 10% zijn al behaald door de chauffeurs die actief gebruik maken van de systemen. Veilig zijn de auto’s ook met onder andere een automatische noodstop. Ziet de chauffeur een gevaarlijke situatie te laat dan zal de auto zelfstandig een noodstop maken. 

169%20dashboard